ایدهآل ما آن است که محاسبات مرتبط به صورت خودکار صورت بگیرد و کنترلهای لازم روی سقف تخفیف مشتری (هم حداکثر ۲۰ درصد روی فاکتور و هم حداکثر ۲۰ میلیون ریال سقف جمع تخفیفات) اعمال شود.
از لحاظ حسابداری در این وضعیت عملا فروشنده پیشدریافتی را برای خریدار در نظر گرفته که به شرط خریدهای بعدی او نمود نقدی پیدا میکند لذا تمایل ندارد تا زمانی که این خرید محقق نشده انعکاسی از این پیشدریافت در دفتر حساب مشتری مشاهده شود.
چاره چیست؟
راه حل کامل این سناریو در سیستم طرحهای توسعه فروش تدبیر وجود دارد و نام آن «بن تخفیف» است. «بن تخفیف» اعتباری است که برای خریدار در نظر میگیریم و او میتواند در خریدهای بعدی از آن استفاده کند.
برای حل این مسأله کافی است ابتدا در تدبیر الگویی برای بنهای تخفیف از نوع «درصدی با سقف معین»، به شکل «چند بار مصرف»، «غیرقابل واگذاری» و بدون تاریخ شروع مصرف و تاریخ انقضا تعریف کنیم.
بنهای «درصدی» (در مقابل بنهای «ریالی») روی هر فاکتور تا سقف درصدی از مبلغ کل آن فاکتور را تخفیف میدهند (سناریوی تخفیف سطری هم به شکل دیگری پشتیبانی میشود). البته مبلغ معادل این درصد نباید از سقف ریالی تعیین شده برای بن منهای مبلغ مصرف شده بن در سایر فاکتورها بیشتر باشد (مثلا اگر به مشتری بن تخفیف ۲۰ درصدی تا سقف ۲۰ میلیون ریال دادهایم و او تا به حال ۵ میلیون ریال آن را مصرف کرده است، روی فاکتور بعدی میتوانیم به او با استفاده از این بن ۲۰ درصد مبلغ فاکتور را تا سقف ۱۵ میلیون ریال تخفیف بدهیم).
بنهای «غیر قابل واگذاری» تنها میتوانند برای خریدارانی که بن به نام آنها صادر شده مصرف شوند (بر خلاف بنهای قابل واگذاری که میتوانند بینام باشند و برای آورنده آنها مصرف شوند).
بنهای «چند بار مصرف» میتوانند در بیش از یک فاکتور مورد استفاده قرار گیرند (بنهای «یک بار مصرف» در صورت یک بار استفاده در یک فاکتور فارغ از این که مانده داشته باشند یا خیر دیگر قابل استفاده نیستند).
در نهایت پس از تعریف این الگو میتوانیم برای مشتریانمان بن تخفیف صادر کنیم (این کار را میتوانیم یکی یکی یا دستهای انجام دهیم).
در هنگام صدور فاکتور فروش برای مشتری با کلیک بر روی دکمه «بن تخفیف» و انتخاب بن آن را برای او مصرف میکنیم. سقف مبلغ قابل ارائه تخفیف با استفاده از بن به طور خودکار توسط سیستم محاسبه شده و پیشنهاد و کنترل میشود. بنهای با مانده صفر یا ابطال شده نیز در لیست انتخاب ظاهر نمیشوند.
سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴
حمیدرضا محمدی کارشناس نرم افزار شرکت پردازش موازی سامان