بهزودی فناوریهای تشخیص چهره تبدیل به پای ثابتی برای کمک به محیط زیست و شناسایی گونههای در حال انقراض حیوانات میشوند.
برای حفاظت از محیط زیست روشهای متعددی وجود دارد، اما ردیابی و تعقیب گونههای درحال انقراض یکی از اصلیترین بخشهای تلاش برای حفاظت از محیط زیست بهشمار میرود. این کار به صورت سنتی با اسیر کردن، برچسب زدن و آزاد کردن دوباره حیوانات انجام میشود که رویکردی بسیار پرهزینه و زمانبر است که حتی شاید به حیوانات آسیبهای جدی وارد کند.
اکنون یک روش جدید برای حفاظت از محیط زیست معرفی شده است. پژوهشگران دانشگاه میشیگان نوعی نرمافزار تشخیص چهره ابداع کردهاند که میتواند به نجات جان گونههای درحال انقراض کمک کند.
این نرمافزار جدید که PrimNet نام دارد، شیوه سنتی را متحول ساخته است. محققان برای ایجاد این نرمافزار مرکز دادههایی از اطلاعات سه گونه از نخستیان، میمون طلایی، لمورها و شامپانزهها ایجاد کردند و هزاران عکس از این گونهها فراهم کردند.
در مرحله بعدی نیز از این مجموعه دادههای تصویری برای آموزش شبکه عصبی استفاده کردند تا بتواند چهره این حیوانات را شناسایی کند.
پژوهشگران برای تسهیل استفاده از این فناوری، اپلیکیشنی طراحی کردند تا فعالان محیطزیست به راحتی بتوانند عکسهایی که از حیوانات گرفتهاند را وارد اپلیکیشن کنند، سپس سیستم گونه را با دقتی ۹۰ درصدی شناسایی میکند.
درواقع پژوهشگران قصد دارند به مرور تعداد گونههای موجود در این مجموعه داده را افزایش دهند و ابزاری برای ردیابی چهره نخستیان ابداع کنند.
منبع: کالاسودا