فناوری چاپ سه بعدی پیادهسازی بسیاری از ایدههای جالب و شاید عجیب را فراهم کرده، ولی فناوری «ColorFab» که توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) توسعه داده شده، امکان تولید اشیایی را فراهم میکند که میتوان رنگ آنها را پس از ساخت، تغییر داد.
تصور اینکه چه اشیایی را میتوان به وسیله این فناوری تولید کرد، جالب است. به عنوان نمونه میتوان قابهای موبایلی را ساخت که رنگ آنها قابل تغییر است یا میتوان گوشوارههایی تولید کرد که رنگ امروزشان با رنگ دیروز متفاوت باشد. در این فناوری از رنگهای ویژهای استفاده شده که وقتی در مقابل نور ماورای بنفش قرار میگیرند، ظاهر میشوند. در عین حال میتوان با اعمال نور مرئی رنگ اعمال شده را ناپدید کرد.
برای استفاده از ColorFab باید مدل سه بعدی جسم مورد نظر را بر روی رابط کاربری آپلود و یک رنگ را انتخاب نمود، سپس میتوان تعیین کرد که رنگ بر روی کدام بخش از جسم پیاده شود. این رنگها را میتوان به صورت پیکسلهای کوچک (مشابه با شکل) به صورت دلخواه اعمال کرد. به این ترتیب میتوان تعیین کرد که کدام پیکسلها رنگشان فعال و کدام غیر فعال شوند.
بر اساس آزمایشهایی که روی این سیستم انجام شده، تغییر رنگهای یک جسم، ۲۳ دقیقه زمان میبرد. ولی انتظار میرود در آینده با پیشرفت این فناوری، زمان یاد شده، کاهش یابد. همچنین محققان در تلاشاند تا رنگ دومی را نیز به این سیستم اضافه کنند.
توسعهدهندگان ColorFab در نهایت قصد دارند از این تکنولوژی در صنعت پوشاک استفاده کنند تا بتوان از طریق آن رنگ لباسها را تغییر داد. البته استفاده از این فناوری قرار نیست تنها به این صنعت محدود باشد و محققان قصد دارند استفاده از ColorFab را به صنایع دیگر نیز گسترش دهند و امید دارند به لطف استفاده از کالاهایی که امکان تغییر رنگ آنها به سادگی فراهم میشود، از میزان هدر رفتن منابع و دور ریز آنها بکاهند.
منبع: Engadget