بسیاری از کارآفرینان، موفقیت را با خودروی گران قیمت، خانه ای رویایی در کنار ساحل و ساعت مچی چند هزار دلاری می سنجند؛ در حالیکه معیار سنجش موفقیت واقعی، خوشحالی، سلامتی و ثروت است. در ادامه به بررسی سه دلیل عدم موفقیت کارآفرینان و راه­حل­های جلوگیری از آن خواهیم پرداخت:

ناکامی در شناخت ناخودآگاه

شرایط مالی، زندگی عاطفی و سلامت بدن خود را بررسی کنید. اگر از نظر خودتان در این زمینه ها خوب به نظر می رسید، پس مستعد ثابت ماندن درآمد، شرایط عاطفی و وضعیت سلامت فیزیکی بدن خود هستید.

همه ما دارای یک درجه تنظیم هستیم؛ دقیقاً مثل ترموستات خودرو. اگر درجه ما مقدار خیلی زیاد یا خیلی کم را نشان دهد، به صورت خودکار تلاش می کنیم از محدوده عدم آسایش خود خارج شویم و تلاش کنیم وضعیت موجود را بهبود بخشیم. به عنوان مثال در صورت کاهش بیش از حد درآمد تلاش می کنیم به نحوی وضعیت درآمدزایی خود را بهبود دهیم.

راه­حل:

باید ناخودآگاهی خود را به خودآگاهی تبدیل کنید. بدین منظور با دوری از تنظیمات داخلی خودکار (مثل ترموستات) باید رفتار خود را بهتر بشناسید و از درجا زدن خود جلوگیری کنید. در واقع باید به جای فرار از ترس، اضطراب، عصبانیت و بی تفاوتی خود، آنها را بپذیرید. به عنوان مثال وقتی که پس از کم کردن ۵ کیلو وزن، دچار تنبلی و سکون می شوید، خودتان را دریابید و اجازه ندهید آن بخش ناخودآگاه وجودتان شما را مجبور به نشستن و سکون کند. در نهایت یک هدف معقول را برای خود مشخص کنید تا بتوانید با یک تلاش منطقی به آن دست پیدا کنید.

شکست در ایجاد محیط مطلوب

اگر در محیط نا مطلوب کار کنید و دائم مجبور شوید که انرژی خود را برای بهبود شرایط محیط صرف نمایید، به عنوان یک کارآفرین نمی توانید به هدف خود دست یابید.

راه حل:

تلاش کنید جواب سوالات زیر را بیابید و بر اساس آنها محیط اطراف خود را بهبود بخشید:

  • افراد دیگری که در کنارشان کار می کنید، چگونه محیطی را در اطرافتان ایجاد کرده اند؟
  • چه احساسی در مورد محیط کارتان دارید؟ آیا در آن احساس الهام بخشی برای ابداعات خود می کنید یا حس می کنید در تنگنا قرار گرفته اید؟
  • آیا وقت خود را در محیط هایی صرف می کنید که می توانند به هدف نهایی شما آسیب بزنند؟

تنها با انتخاب یا تغییر آگاهانه محیط اطرافتان، می توانید به معیارهای سنجش موفقیت، یعنی خوشحالی، سلامتی و ثروت برسید.

شکست در هدف­گذاری صحیح

بسیاری از افراد دلیل هدف را متوجه نمی شوند. آنها تصور می کنند که هدف به منظور دستیابی به یک چیز خاص مثلاً خودرو یا خانه گران قیمت است.

هدف نباید دستیابی به یک چیز خاص باشد؛ بلکه باید موجب شادی و سلامتی بیش از پیش شما شود و نیز شما را به ثروت برساند.

راه حل:

  • به جای انتخاب هدفی که انرژی شما رو هدر می دهد، هدف انگیزه بخشی را انتخاب کنید که موجب انرژی بیشتر شما می شود.
  • به جای اینکه برای اهداف بلند مدت برنامه ریزی کنید، بر اساس دوره های کوتاه مدت (مثلاً ۹۰ روزه) هدف گذاری کنید.
  • دیدگاه، ارزش ها و مأموریت شخصی خود را در هدف گذاری مشخص نمایید.
  • علاوه بر اینکه در نهایت به دنبال کسب درآمد هستید، لذت روح و فکر خود را نیز در هدف نهایی مد نظر قرار دهید.

منبع: Entrepreneur