شارژ ۱۰۰ درصدی موبایل را میتوان یکی از موضوعاتی دانست که برای همه مهم است. اما شارژ ۱۰۰درصدی موبایل همیشه خوب نیست. درواقع احتمال دارد حتی شارژ ۱۰۰ درصدی موبایل ترسناک هم باشد. این موضوعی است که برای بسیاری از افراد ناشناخته مانده است.
اما چرا شارژ ۱۰۰ درصدی گوشی خطرناک است؟ گروهی از پژوهشگران معتقدند وقتی باتری گوشی به صورت کامل شارژ شده باشد، گاز بیشتری نسبت به باتری که ۵۰ درصد شارژ دارد، متصاعد میکند.
سالهاست که گوشیهای موبایل تکیه گاه خود را باتریهای لیتیوم یون/پلیمر قرار دادهاند و اگر چه این تکیهگاه ارزشهای وجودی بسیاری دارد، اما گاهی این نوع شارژ مخاطراتی را برای موبایل ایجاد میکند. درواقع باتریها هم عمری دارند که با پایان آن دیگر مانند گذشته سرویس نمیدهند. خوشبختانه این پایان علائمی دارد که با آگاهی از آن به سرعت و سهولت میتوانیم سلامت باتری را بسنجیم. اما اگر عادت دارید از گوشیهای خود به طور مدام استفاده کنید، حتما بارها با مشکل خالی شدن باتری به طور کامل روبه رو شدهاید.
با این وجود به نظر میرسد شارژر ۱۰۰ درصدی موبایل نیز چندان ایدهآل نباشد. به طور سالانه حدود ۲ میلیارد دستگاه گوشی در سطح جهان تولید میشوند و یافته جدید دانشمندان زنگ خطر در این زمینه را به صدا در آورده است.
جالب است بدانید که بر اساس تحقیق جدیدی که در دانشگاه شینگهوای چین انجام شده است، دانشمندان چینی معتقدند: در بین این گازها مونوکسید کربن علاوه بر آلودگی محیط زیست، اثر مخرب بیشتری بر روی پوست و چشم انسان دارد.
اما خطرات متعدد شارژ ۱۰۰ درصدی گوشی شامل این موارد است:
داغ شدن باتریها
انفجار گوشیها
خطر آتش گرفتن گوشیها
همه این موارد را در حالی به شما اطلاع میدهیم که اغلب کاربران از اثرات داغ کردن بیش از حد گوشی، شارژر و استفاده از شارژرهای بی کیفیت بی اطلاع هستند .
حتی در تحقیقی که در این زمینه انجام گرفته، بر روی بیش از ۲۰۰۰۰ باتری لیتیوم یونی آزمایش حرارت انجام شده که پس از انفجار آنها دانشمندان متوجه متصاعد شدن مقادیر زیادی از گازهای سمی در فضا شدهاند.
پژوهشگران امیدوارند با علم به این خطر بالقوه، کارشناسان امر راهی برای غلبه بر این معضل خطرناک بیایند تا جان انسانها بیش از این در معرض این خطر خاموش نباشد.