روزنامه فناوران اطلاعات در تاریخ ۲۰ اردی بهشت ماه ۹۰ با مدیرعامل شرکت پردازش موازی سامان (تدبیر) در خصوص اهمیت و جایگاه نرم افزارهای ERP و اتوماسیون مالی و اداری گفت و گویی انجام داده است. این گفت و گو در شماره ۱۳۶۶با عنوان “دولتی ها در پی ERP های قوی نیستند” به چاپ رسیده است. متن کامل مصاحبه به شرح ذیل می باشد:
Behzad maghsodi1
دولتی‌ها در پی << ERP>>های قوی نیستند.
به گفته مدیر عامل شرکت تدبیر هرچند نرم‌افزارهایی که در کشور تولید می‌شود قابل مقایسه و رقابت با ERPهای خارجی نیست ولی با توجه به شرایط فعلی بازار می‌تواند نیاز سازمان‌ها و شرکت‌ها را پاسخگو باشد.
بهزاد مقصودی افزود: سازمان‌ها برای تهیه نرم‌افزار‌های مورد نیاز خود و انتخاب پیش‌رو دارند یا باید نرم‌افزارهای ایرانی را خریداری کنند که قابل مقایسه با نرم‌افزارهای خارجی نیست یا اینکه سراغ نرم‌افزارهای خارجی بروند که با بحث تحریم و گرانی قیمت مواجه خواهند شد.
وی افزود: برای پیاده‌سازی ERP در یک سازمان معمولاً باید فرهنگ و رویه‌های آن سازمان تغییر کند. از این رو بسیاری از سازمان‌ها تنها از یک بخش از امکانات نرم‌افزار استفاده می‌کنند.
وی اضافه کرد: نرم‌‌افزارهای مالی، حسابداری، اتوماسیون اداری و غیره که توسط متخصصان در کشورر طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند عمدتاً پاسخگوی بازار داخلی است ولی نمی‌توانیم آنها را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
مقصودی با بیان اینکه در حال حاضر صادرات نه چندان چشمگیری به کشورهای افغانستان و تاجیکستان داریم، گفت: زبان این دو کشور به زبان فارسی نزدیک است به همین دلیل راحت‌تر می‌توانیم محصول خود را صادر کنیم.
وی افزود: معمولاً نرم‌افزار منابع انسانی که برای یک کشور نوشته می‌شود را نمی‌توان برای کشور دیگر استفاده کرد زیرا هنگام کار با آن دچار مشکل خواهیم شد.
مدیر عامل شرکت پردازش موازی سامان (تدبیر) در ادامه گفت: متأسفانه هنوز نیاز به ERPهای قوی در سازمان دولتی و خصوص چندان احساس نمی‌شود به همین دلیل تولیدکنندگان نرم‌افزار کیفیت محصولات خود را افزایش نمی‌دهند.
مقصودی تأکید کرد: شرکت نرم‌افزاری با توجه به‌ نیاز بازار حرکت می‌کنند و در حال حاضر بازار رقابتی شدیدی نداریم. وی تنها راه ارتقا کیفی نرم‌افزارهای تولید داخل را به وجود آوردن نیاز در بازار عنوان کرد و افزود: هنگامی که بخش خصوصی قوی شود و اقصاد کشور در دستان این بخش در چرخش باشد به طور طبیعی رقابت افزایش پیدا می‌کند و این امر موجب ارتقا صنعت نرم‌افزار کشور خواهد شد.
وی همچنین در ادامه به نحوه انتخاب نرم‌افزارهای اتوماسیون اداری و منابع انسانی اشاره کرد و گفت: مشتری‌ها نسبت به سال‌های گذشته آگاه‌تر شده‌اند و بر حسب نیاز خود نرم‌افزار تهیه می‌کنند اما کماکان تجربه موفق دوستان و همکاران بیشترین نقش را هنگام تهیه نرم‌افزار دارد.
مقصودی افزود: البته تبلیغات آنلاین نیز جدیدا در جذب مشتری موثر بوده و با جست‌و‌جوی اینترنتی می‌توان به سادگی نرم‌افزار را تهیه کرد. وی با بیان این مطلب که رقابت بین شرکت‌های نرم‌افزاری نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان نرم‌افزار بازار خوبی پیش رو دارند و چنانچه نقدینگی افزایش یابد به طبع سرمایه گذاری بیشتری در این بازار صورت خواهد گرفت .
مدیر عامل شرکت تدبیر همچنین درباره برنامه‌های آتی این شرکت گفت از حدود یک سال پیش کار بر روی SMARTPHONE را آغاز کرده‌ایم. این پروژه بسیار بزرگ است و معتقدیم دو سه سال آینده بازار بسیار خوبی در ایران خواهد داشت.
وی افزود: شاید نرم‌افزارهای موبایل اکنون بازار خوبی در کشور نداشته باشند ولی در آینده‌ای نزدیک با بازار رو به رشدی مواجه می‌شویم.
وی با بیان این مطلب که روند رو به رشد بازار نرم‌افزارهای موبایل در جهان ما را به ورود این عرصه ترغیب کرد، گفت: اگر مشکلات اینترنت و پهنای باند در کشور حل شود این بازار رشد چشمگیری خواهد داشت و اکثر شرکت‌های نرم‌افزاری به تولید این محصول روی می‌آورند.
مقصودی اضافه کرد: نرم‌افزارهای مالی شرکت نیز در سال جدید ارتقا پیدا خواهد کرد؛ مانند اضافه کردن فیچرها که همیشه باید روی آن کار کرد.
وی گفت: سیستم‌های مالی مولفه های مختلفی دارد مانند بخش بازرگانی، خرید و فروش، قسمت صنعتی و غیره اما مشتریانی هستند که سیستم‌های صنعتی پیشرفته می‌خواهند که باید آن را جداگانه طراحی کرد.