%d9%85%d9%88%d8%af%d9%85-%d9%88%d8%a7%db%8c%d8%b1%d9%84%d8%b3-%d8%af%da%a9%d9%85%d9%87-wps

WPSیک روش استاندارد و ساده شده برای برقراری ارتباط بین دستگاه های سرویس گیرنده بی سیم مانند نوت بوک ها، کارت های شبکه بیسیم و… است.

مودم خود را بردارید و به پشت آن نگاهی بیندازید حتما دکمه WPS را خواهید دید WPS مخفف WiFi Protected Setup  و در بعضی مودم ها با نام QSS که مخفف Quick Security Setup است وجود دارد. با استفاده از دکمه WPS می توان بین دستگاه های سرویس گیرنده و مودم های وایرلس ارتباط برقرار کرد.

تمامی دستگاه های وایرلس مانند انواع مودم ها و روتر ها و اکسس پوینت های وایرلس قابلیت رمز نگاری شبکه بیسیم خود را دارند به صورتی که شما با فعال کردن رمز گذاری بیسیم در داخل تنظیمات روتر، اجازه استفاده مجاز را فقط به دستگاه هایی خواهید داد که موقع اتصال، رمز صحیح شبکه را وارد کنند.این استاندارد مربوط به روتر یا مودم های وایرلس می باشد که در سال ۲۰۰۷ توسط موسسه WIFI ارائه شد.

از آنجا که به واسطه پروتکل های مختلف و … امکان دارد  فعال سازی این پروتکل ها برای کاربران معمولی و برقراری ارتباط بیسیم رمزگذاری شده، فرایند پرزحمت و پیچیده ای باشد ؛ موسسه WiFi یک راه بسیار ساده برای برپایی رمز نگاری در شبکه های بیسیم بنا نهاد. نام عمومی این روش WPS است اما ممکن است در محصولات مختلف از سازندگان مختلف نام دیگری استفاده شود، به عنوان مثال برخی از محصولات شرکت TP-LINK این روش را QSS نام گذاری می کنند. بنابراین دکمه ای که غالبا در مودم ها یا روتر های بیسیم به این نام ها می بینید برای این کار ساخته شده است.

چهار روش برای استفاده از پروتکلWPS  وجود دارد:
روشPIN : در این روش یک PIN کد (رمز عددی) از روی یک برچسب یا در داخل تنظیمات دستگاه بیسیم خوانده شده و به سادگی در دستگاهی که خواهان اتصال به شبکه بیسیم است وارد میشود. این روش را باید تمامی دستگاه های دارای WPS ارائه کنند.

روش دکمه فشاری (چه فیزیکی و یا مجازی): در این روش دستگاه روتر یا مودم بیسیم و دستگاهی که خواهان اتصال است با فشار دادن دکمه WPS به راحتی و سادگی به هم متصل خواهند شد. این روش برای اکسس پوینت ها  و یا مودم و روترهااجباری می باشد ولی برای دستگاه های سرویس گیرنده وجود آن اختیاری است.

NFC  یا Near Field Communication: در این روش کافی است دستگاه خواهان اتصال را در فاصله بسیار نزدیک دستگاه مرکزی بیسیم (یعنی همان اکسس پوینت، روتر یا مودم وایرلس) قرار داد تا تبادل رمز اجرا شده و دستگاه سرویس گیرنده به روتر متصل شود. این روش در همه دستگاه ها ساپورت نشده و در دستگاه های دارای WPS وجود آن اجباری نیست.

روش فلش USB : در این روش کلید وایرلس توسط یک فلش درایو USB از اکسس پوینت به کلاینت ها منتقل می شود. این روش نیز برای سازندگان دستگاه های وایرلس اختیاری می باشد.

اکنون دریافتید که شما توسط یکی از روش های ذکر شده  به راحتی و بدون داشتن دانش فنی  زیاد درباره روش های رمز نگاری وایرلس، می توانید دستگاه سرویس گیرنده خود را با استفاده از پروتکل WPS، به شبکه بیسم موجود متصل کنید. به عنوان یک مثال ساده در مودم های بیسیم سری N تی پی لینک شما با فشار دادن دکمه WPS یا QSS خواهید دید که چراغ WPS یا QSS شروع به چشمک زدن خواهد نمود.

شما تا خاموش شدن این چراغ وقت دارید که دکمه WPS روی کارت شبکه خود را نیز فشار دهید تا کارت شبکه شما به مودم متصل شود. اگر کارت شبکه شما دارای دکمه فیزیکی WPS نیست ولی  WPS را ساپورت میکند، معمولا در محیط ویندوز و با نصب کامل نرم افزار همراه کارت شبکه به شما این امکان داده خواهد شد تا بصورت مجازی و در محیط نرم افزاری عملکردWPS  را روی کارت شبکه فعال کنید.

با این روش به راحتی می توانید به اینترنت مودم دسترسی پیدا کنید.

مرجع: شهر خبر