رییس پارک علم وفناوری خلیج فارس گفت : نقشه اولیه طرح تولید سوخت زیستی آماده شده و براین اساس ۱۰ هکتار زمین در دهکده دانایی بوشهر به این طرح اختصاص یافته است.
مهر ۹۱
ايرنا- به گزارش مرکز اطلاعات علمی، پس از افتتاح بخش فارسی زبان سامانه مجامع علمی در دی ماه سال ۱۳۸۹، بخش انگلیسی این سامانه نیز افتتاح شدايرنا- دکتر “مهدی محمدی” روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: از هر هکتار زمین حدود ۲۸۰ تن سوخت تولید می شود که این سوخت می تواند جایگزین نفت شود.
وی افزود: در آینده اگر نفت مورد تهدید قرار گیرد گزینه جایگزینی به عنوان دریا داریم . در حال حاضر ایران در حدود ۳۰۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد که با توجه به منابع موجود در آن می توان برای تولید سوخت و غذا از دریاها استفاده کرد .
محمدی خاطرنشان کرد: هم اکنون درحدود ۱۷۰ گونه ریز جلبک در خلیج فارس شناسایی شده است که می توان از این منابع دریایی استفاده کرد و علاوه براین با توجه به موقعیت جغرافیایی خلیج فارس و به دلیل ازدیاد روزهای آفتابی در خلیج فارس ، این خلیج یکی از مناسبترین مناطق جغرافیایی برای تولید سوخت های زیستی به شمار می رود.
رییس پارک علم و فناوری خلیج فارس ادامه داد: بیش از ۱۲ سال است که محققان کشورمان بر روی دانش تولید سوخت های زیستی مطالعه می کنند و براساس مطالعات انجام شده دهکده دانایی بهترین منطقه از لحاظ موقعیت جغرافیایی و کمبود آلودگی برای به اجرا درآمدن طرح تولید سوخت زیستی است.
محمدی افزود: مراحل مقدماتی این طرح در محل ساختمان پژوهش های علمی و صنعتی ایرن انجام شد و براین اساس در شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری (عتف) ۱۸ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح مصوب شده که فاز نخست پرداخت آن انجام شده است. شورای عتف مدت ۲ سال برای اجرای این طرح زمان در نظر گرفته است . وی خاطرنشان کرد: دانش تولید سوخت های زیستی در ایران قابل اجراست و این کار می تواند در کاهش گازهای گلخانه ای موثر باشد.