انسانهایی که توانایی متقاعدکردن دیگران را دارند، از گروههای شخصیتی مختلفی بوده و رویکردهای متفاوتی را به کار میگیرند؛ اما اکثر این افراد در چند ویژگی شخصیتی با یکدیگر اشتراک دارند که در ادامه به ۹ مورد از آنها اشاره میکنیم:
نگرش مثبت دارند
اگر در میان دو محصول که یکی کاهش خستگی و دیگری افزایش انرژی را تبلیغ میکند حق انتخاب داشته باشید، کدامیک را خریداری میکنید؟ اکثر مصرفکنندگان در این شرایط به دنبال ویژگی مثبت (افزایش انرژی) میروند که چنین مثالی، دلیل موفقیت افراد مثبتنگر را در متقاعد کردن دیگران به روشنی نشان میدهد.
اعتماد به نفس بالایی دارند
افراد معمولاً نسبت به اعتماد به نفس دید خوبی دارند و انسانهای متقاعد کننده نیز با استفاده از این ویژگی (بدون القای حس خود برتربینی یا غرور) دیگران را به انجام امور یا پذیرش نظرات مجاب میکنند.
همدلی میکنند
اهمیت دادن به دیگران یکی از مهمترین اصول ارتباطی برای جلب نظر و متقاعدکردن افراد است. در این باره یک ضرب المثل مدیریتی وجود دارد که میگوید: «مردم تا زمانی که ندانند چقدر به آنها اهمیت میدهید، به دانستههای شما اهمیت نخواهند داد».
شنوندگان فعالی هستند
پرسیدن سؤالات درست و گوش کردن دقیق به پاسخ افراد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای متقاعد کردن دیگران باید از نیازها، دیدگاهها و مشکلات آنها آگاه باشید.
وجدان کاری دارند
همراه کردن دیگران با خود زمانی که به وعدهها عمل کردهاید (مثلاً اسناد را سر موقع ارسال کرده) و نکات و موارد مربوطه را به خاطر داشته باشید، بسیار راحتتر خواهد بود.
سازش پذیر هستند
فرماندهان بزرگ برای پیروزی در جنگ، در برخی عملیاتها دست به عقبنشینی میزنند. افراد متقاعدکننده نیز در موارد پر اهمیت بر نقطه نظر خود پافشاری میکنند، اما هرجا بتوانند، گذشت کرده و با طرف مقابل سازش میکنند.
در مواقع لازم سکوت میکنند
صحبت کردن همیشه بهترین راه برای متقاعد کردن دیگران نیست، گاهی اوقات بهتر است پس از طرح نظرات منطقی و پرسیدن سؤالاتی که به پایان مباحثه می انجامند، سکوت کرده و اجازه دهیم طرف مقابل خود به نتیجه مطلوب دست پیدا کند.
قابل اعتماد هستند
برای جلب اعتماد دیگران و متقاعد کردن آنها در موضوع مورد نظر، باید از گفتههای خود اطمینان کامل داشته باشید. هیچ کس به سخنان فردی که به گفتههای خود اطمینان ندارد، اعتماد نخواهد کرد.
انعطافپذیری بالایی دارند
یک فروشنده پر انرژی ممکن است به راحتی بسیاری از مردم را به خرید کالای خود مجاب کند، اما گاهی در برخورد با افراد درونگرا با مشکل مواجه شده و آنها را به لاک دفاعی فرو میبرد. بنابراین برای متقاعد کردن دیگران باید رویکرد خود را با توجه به مخاطب تنظیم کنید.
منبع: Inc