مدرس: جناب آقای سپهر منصوری
با سلام. در این فیلم آموزشی درباره نحوه ثبت چکهای تضمینی با هم صحبت میکنیم.
چکهای تضمینی همونطور که از نامشون هم پیداست برای ضمانت دریافت یا پرداخت میشوند و میتوانند به صورت چکهای تضمینی دیگران نزد ما (یا همون اسناد دریافتنی تضمینی) و یا چکهای تضمینی ما نزد دیگران (یا اسناد پرداختنی تضمینی) باشند.
برای ثبت چکهای تضمینی در سیستم تدبیر، اول باید حسابهای انتظامی و طرف حسابهای انتظامی رو در سیستم تعریف کنیم که ما این کار رو قبلا انجام دادیم. از منوی حسابداری و فرم مدیریت حسابها در سطح گروه رو انتخاب میکنیم، حسابهای انتظامی را انتخاب کنیم میبینیم که در سطح معین، حسابهای انتظامی دیگران نزد ما و حسابهای انتظامی ما نزد دیگران تعریف شده است. برای طرف حسابهای انتظامی هم به همین صورت اگر در سطح معین، میبینید که طرف حسابهای دیگران نزد ما و طرف حسابهای ما نزد دیگران تعریف شده. بعد این کار باید حسابهای اسناد دریافتنی یا اسناد پرداختنی تضمینی رو تعیین کنیم. از منوی خزانه داری، فرم دریافت رو باز میکنیم. البته در فرم پرداخت هم میتوان این کار را انجام داد. بعد با راست کلیک در قسمت خاکستری رنگ فرم، گزینه معرفی مجموعه حسابها را انتخاب میکنیم.
در فرمی که فراخوانی شده گزینه “تعیین حسابهای اسناد دریافتنی تضمینی“ رو کلیک مینماییم. با توجه به اینکه چکهای تضمینی، از نوع اسناد بلند مدت هستند، بخاطر همین از لیست کلیه حسابها، حسابهای انتظامی دیگران نزد ما و طرف حسابهای انتظامی دیگران نزد ما رو به لیست سمت چپ منتقل و فرم رو تأیید میکنیم. حالا گزینه تعیین حسابهای پرداختنی تضمینی را کلیک میکنیم و از لیست کلیه حسابها، حسابهای انتظامی ما نزد دیگران و طرف حسابهای انتظامی ما نزد دیگران رو به لیست سمت چپ منتقل و فرم رو تأیید میکنیم. از این فرم خارج میشویم.
برای ثبت چکهای تضمینی در سیستم تدبیر، بهتر است که مشتریان موردنظرمون رو در تفصیلیهای شناور تعریف مینماییم. بعد به حسابهای انتظامی و طرف حسابهای انتظامی ارتباط بدیم. برای این کار میآیم از منوی حسابداری و زیر منوی مدیریتحسابها، فرم “مدیریت حسابهای تفصیلی شناور“ را فراخوانی میکنیم. به طور مثال فرض کنید در فرم حسابهای تفصیلی شناور، زیر مجموعه گروه مشتریان، خانم حمیدی و آقای احدی را قبلا تعریف کردیم. ما از آقای احدی یک چک تضمینی دریافت کردیم و به خانم حمیدی یک چک تضمینی دادیم. اکنون ارتباط اونا رو با حسابهای انتظامی و طرف حسابهای انتظامی برقرار میکنیم. روی حساب خانم حمیدی قرار میگیریم و دکمه مدیریت ارتباطات را میزنیم. بعد در قسمت حساب، دکمه “ایجاد ارتباط با حساب” را میزنیم و در فرم “حسابهای وابسته به تفصیلی شناور“، از لیست مجموعه حسابها، حساب “حسابهای انتظامی ما نزد دیگران” و حساب “طرف حسابهای ما نزد دیگران” رو انتخاب میکنیم و به این ترتیب ارتباط این دو حساب برقرار میشود. برای آقای احدی هم میایم روی حساب آقای احدی تو فرم تفصیلی شناور قرار میگیریم و دکمه ارتباطات را میزنیم. بعد تو قسمت حساب، با کلیک دکمه “ایجاد ارتباط با حساب”، فرم “حسابهای وابسته به تفصیلی شناور”باز میشود. بعد با انتخاب حساب “حسابهای انتظامی دیگران نزد ما“ و حساب “طرف حسابهای دیگران نزد ما“، ارتباط این دو حساب برقرار میشود.
برای ثبت چکهای تضمینی، در منوی خزانه داری فرم دریافت را فراخوانی نمایید. فرض کنیم در تاریخ ۱۰/۱۰/۱۳۹۶ از آقای احدی، یه چک تضمینی گرفتیم به شماره ۴۶۹۵۷۸ به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال اینجا پرداخت کننده رو انتخاب میکنیم: (طرف حسابهای دیگران نزد ما – آقای احدی). تیک وجه نقد را برمیداریم و چکباکس چک را فعال نمایید. بعد دکمه جدید را اینجا میزنیم. شماره چک رو وارد میکنیم: ۴۶۹۵۷۸ – بعد مبلغ را میزنیم: ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال. یه شرح هم براش میزنیم برای مثال بابت تضمین ….
با توجه به اینکه چکهای تضمینی برای ضمانت دریافت میشود، بخاطر همین اصولا این گروه از چکها بدون تاریخ تعریف میشوند پس فیلد تاریخ را خالی قرار داده شود، از کمبوباکس نوع سند، گزینه چک تضمینی رو انتخاب میکنیم. سیستم فرم انتخاب حساب رو نمایش میدهد میبایست حسابهای انتظامی دیگران نزد ما که ارتباط با تفصیلی شناور آقای احدی دارد را انتخاب کنیم. همانطور که مشاهده مینمایید در بخش اسناد دریافتنی، حسابهای انتظامی دیگران نزد ما – آقای احدی نمایش داده میشود. در فرم ایجاد/ اصلاح سند دریافتنی سیستم یه پیامی نمایش میدهد که “تاریخ چک وارد نشده. آیا از این کار اطمینان دارید؟” با تایید پیام، سیستم تاریخ سند حسابداری را از کاربر میپرسد. تاریخ رو هم وارد مینماییم. با کلیک دکمه سند حسابداری همانطور که مشاهده مینمایید در سند حسابداری، حسابهای انتظامی دیگران نزد ما – آقای احدی، بدهکار شده و طرف حسابهای دیگران نزد ما – آقای احدی بستانکار شده است.
برای ثبت چکهای تضمینی، از منوی خزانه داری فرم پرداخت را فراخوانی مینماییم. فرض کنیم در تاریخ ۰۵/۰۹/۱۳۹۶ به خانم حمیدی، یه چک تضمینی دادیم از دسته چک بانک ملی به شماره ۵۴۲۷۲۶ به مبلغ ۹۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال. اینجا دریافت کننده را انتخاب میکنیم: (حسابهای انتظامی ما نزد دیگران – خانم حمیدی). تیک وجه نقد رو برمیداریم و تیک چک رو میزنیم. بعد دکمه جدید رو اینجا میزنیم. حساب بانک رو که انتخاب کنیم و بگیم بانک ملی، سیستم به صورت خودکار اولین شماره خالی چک رو نمایش میدهد: شماره ۵۴۲۷۲۶ – بعد مبلغ رو میزنیم: ۹۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال. یه شرح هم براش میزنیم برای مثال بابت تضمین …،
بعد از کمبوباکس نوع سند، گزینه چک تضمینی رو انتخاب میکنیم. سیستم فرم انتخاب حساب رو نمایش میده و ما باید طرف حسابهای انتظامی ما نزد دیگران که ارتباط با تفصیلی شناور خانم حمیدی داره رو انتخاب کنیم. همانطور که مشاهده مینمایید در فرم اسناد پرداختنی، طرف حسابهای انتظامی ما نزد دیگران – خانم حمیدی نمایش داده میگردد. با تایید فرم ایجاد/ اصلاح سند پرداختنی سیستم پیامی با مضمون “تاریخ چک وارد نشده. آیا از این کار اطمینان دارید؟” نمایش داده میشود پیام را که تأیید کنیم، سیستم تاریخ سند حسابداری را از کاربر میپرسد. که همین تاریخ پرداخت چک را درنظر میگیریم. همانطور که در سند حسابداری مشاهده مینمایید، ” حسابهای انتظامی ما نزد دیگران – خانم حمیدی” بدهکار شده و طرف حسابهای انتظامی ما نزد دیگران – خانم حمیدی بستانکار شده.
چنانچه اگر قصد دارید گزارشی از چکهای تضمینی ثبت شده تو سیستم داشته باشیم، با کلیک درقسمت خاکستری رنگ فرم دفتر اسناد دریافتنی یا پرداختنی که کلیک نمایید و گزینه “گزارش بر اساس چکهای تضمینی” را انتخاب نمایید، سیستم لیستی از چکهای تضمینی دریافتی یا پرداختی را به ما نمایش داده میشود.
به این ترتیب ما با نحوه ثبت چکهای تضمینی تو سیستم تدبیر و گزارشهای مرتبط با این چکها آشنا شدیم. امیدوارم مطالب ارایه شده برای شما مفید بوده باشد.
با سپاس از توجه شما عزیزان
ویدیوها و نکات مهم آموزشی نرمافزار جامع مالی اداری تدبیر در کانال رسمی تلگرام ما قابل مشاهده است.
جهت عضویت در کانال رسمی تلگرام کلیک نمایید.