گوگل در پی افزایش سهم انرژیهای پاک جهت تغذیهی دیتاسنترهای خود است. این غول دنیای اینترنت روزانه پذیرای بیش از یک میلیارد کاربر است که هر کدام در جستجوی ویدیوها، عکسها و اطلاعات مورد نظر خود هستند. بنابراین داشتن برنامهی توسعهی پایدار یکی از استراتژیهای مورد نظر گوگل برای آیندهای بهتر به حساب میآید.
گوگل قصد دارد تا سه نیروگاه تولید برق از انرژیهای خورشیدی و بادی را در سه کشور آمریکا، شیلی و سوئد تا دو سال آینده افتتاح کند. مجموعا این سه پروژه با توان تولیدی ۸۴۲ مگاوات فعالیت خود را شروع خواهند کرد. در مورد شرایط مالی این پروژهها اطلاعاتی به طور رسمی منتشر نشده است.
گوگل قراردادهای مربوط به ساخت این نیروگاهها را در هفتههای گذشته نهایی کرده؛ با این حال از برنامههای آتی خود همزمان با کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس رونمایی کرده است. رسیدن به یک راهحل جهانی برای کنترل و کاهش گازهای گلخانهای از اهداف این نشست به شمار میرود.
پیشروترین شرکت دنیای مجازی قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ توان تولیدی خود را به ۳.۶ گیگاوات افزایش دهد. این شرکت نیروگاههایی در حال ساخت دارد که میتوانند نزدیک به ۲ گیگاوات انرژی تولید کنند؛ این مقدار انرژی به طور سالانه برق ۲ میلیون خانوار اروپایی را تأمین میکند.
گوگل در راستای تعهد به کاهش آلودگیهای زیست محیطی برق دیتاسنترهای خود در کشورهای مختلف دنیا را با انرژیهای پاک تأمین خواهد کرد. با توجه به افزایش محبوبیت سرویسهای گوگل و افزایش تعداد کاربران اینترنتی، تأثیرات مراکز دادهای بر روی محیط زیست یکی از نگرانیهای اصلی کشورهای میزبان به شمار میرود.
اپل، فیسبوک و مابقی شرکتهای مطرح در دنیای تکنولوژی نیز با درک این موضوع به سمت انرژیهای نوین و سرمایهگذاری بر روی این بخش حرکت کردهاند. انرژی تمامی مراکز دادهای، ساختمانهای اداری و فروشگاههای اپل در ایالات متحدهی آمریکا توسط انرژیهای پاک تأمین میشوند. با این حال این شرکت آمریکایی به دنبال افزایش توان تولیدی انرژی پاک برای استفاده در کارخانجات تولیدی خود است.
در کنار برنامهی بلند مدت گوگل در جهت به کارگیری انرژیهای تجدیدپذیر، این شرکت با بودجهای برابر با ۲.۵ میلیارد دلار به دنبال سرمایهگذاری بر روی شرکتها و استارتآپهای فعال و نوآور در زمینهی انرژیهای سبز است.
منبع: زومیت
از شرکت پردازش موازی سامان تولید کننده محصولات تدبیر و سیستم حسابداری مالی، اداری، بازرگانی و حسابداری صنعتی