شرکت رایانهای «الفبت» که بیشتر آن را به نام گوگل (الفبت شرکت مادر و اصلی است) میشناسند، چند سالی میشود بر روی پروژه خودروهای خودران کار میکند که نام آن را “وایمو” گذاشته است.
پروژه وایمو به مانند تعداد زیادی از خودروهای خودرانی که امروزه در دست ساخت هستند، یک پروژه نیمهخودران به شمار میآید. در چنین خودروهایی بخش اعظمی از رانندگی در اختیار خودرو قرار دارد، ولی در مواقع خاصی هدایت به دست راننده و انسانها سپرده میشود. با این حال گوگل در آزمایشهای خود به این نتیجه رسیده که ساخت خودروهای نیمهخودران کار اشتباهی است.
شرکت الفبت اعلام کرد که برخی از کارشناسان فنی این شرکت هنگام آزمایش وایمو پشت فرمان میخوابند و این یعنی در شرایط خاص تمرکز کافی برای بدست گرفتن کنترل خودرو را ندارند و در نتیجه امکان رخ دادن حادثه وجود دارد. الفبت در گزارش خود آورده که کارشناسان فنی نمونهای از جامعه هستند و میتوان تصور کرد که با گسترش این خودروها به جای افزایش ایمنی، شاهد تصادفهای مختلف خواهیم بود.
جان کرافیک، مدیرعامل وایمو در گفتگو با خبرگزاریها اعلام کرد که این شرکت تمام تمرکز خود را بر روی خودروهای تمام خودکار قرار خواهد داد. همچنین اگر اکنون به دنبال تکنولوژی خودروهایی باشیم که کاملا خودکار هستند، بهتر از آن است که به دنبال فناوری برویم که بازهم نیاز به دخالت انسان دارد. با رسیدن به خودروهای خودران واقعی، همه میتوانند با خیال راحت پشت فرمان بخوابند.
در حال حاضر سیستم خودورهای خودران در مرحله ۲ باقی مانده است، در حالیکه میتوان فناوری را تا مرحله ۵ ادامه داد. در مرحله های اول، دوم و سوم همیشه به توجه راننده نیاز است. گوگل قصد دارد این بخش را پشت سر گذاشته و به مرحلههای بالاتر خودروهای خودران برسد.
هنوز مشخص نیست که چه شرکتی میتواند بازار جهانی خودروهای خودران را در دست بگیرد، با این حال در وضعیت کنونی خوابیدن پشت فرمان یک خطر جدی برای خودروهای خودران خواهد بود.
منبع: خودروکار