225958_tUAygnxT

وقتی از رایانش ابری (cloud computing) سخن می‎گوییم، «ابر» استعاره‌ای از اینترنت است و منظور ما شیوه‌هایی از محاسبات کامپیوتری در فضایی است که به کاربران معمولی امکان می‏‌دهد بدون نیاز به فراهم‌‏کردن زیرساخت‌های فناوری، به سرویس‏‌های فناورانه در اینترنت دسترسی داشته باشد.
سرویس‌های رایانش ابری امکان استفاده آنلاین از برنامه‌های کاربردی را از طریق مرورگرهای اینترنتی فراهم می‌کنند در حالی که نرم‌افزار و داده روی سرورها ذخیره شده‌اند.
وقتی شما داده‌ای را روی هارد درایو ذخیره یا برنامه‌ای را از آن اجرا می‌کنید، ذخیره‌سازی و رایانش محلی نامیده می‌شود، بنابراین هارد درایو یک رایانش ابری نیست. کار کردن با استفاده از هارد درایو، همان چیزی است که صنعت کامپیوتر دهه‌های متعددی از آن بهره برده است و برخی معتقدند این شیوه هنوز بر رایانش ابری ارجح است.
چیزی که به عنوان رایانش ابری در نظر گرفته می‌شود، دسترسی به داده‌ها و برنامه‌ها از طریق اینترنت است، یا حداقل اینکه آن داده‌ها با سایر اطلاعات در وب هماهنگ (sync) شده باشد. با اتصال آنلاین، رایانش ابری می‌تواند هر جا و هر زمان صورت بگیرد.از آنجا که رایانش ابری بخشی جدایی‌ناپذیر از فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی به شمار می‌رود، مرز بین رایانش محلی (local computing) و رایانش ابری بسیار باریک شده است. امروزه شما می‌توانید به آسانی فایل‌هایی را که در نرم‌افزارهای محلی تولید کرده‏‌اید، (برای مثال مایکروسافت آفیس ۳۶۵) در فضای ابری (مانند مایکروسافت وان درایو) ذخیره نمایید.
مایکروسافت مجموعه‌ای از برنامه‌های تحت وب را با نام «آفیس‌آنلاین» نیز (شامل نسخه‌های آنلاین برنامه‌های وُرد، اکسل و پاورپوینت) عرضه می‌کند که قابلیت دسترسی به این مجموعه بدون نیاز به نصب و از طریق اتصال به اینترنت وجود دارد و این یک نمونه‌ از رایانش ابری است.

نامدارترین خدمات ابری در فضای مجازی
گوگل درایو: (Google Drive) این یک سرویس رایانش ابری است و می‌تواند با برنامه‌های تحت وب در فضای ابری مثل ،Google Sheets
Google Docs و Google Slides کار کند. گوگل درایو همچنین می‌تواند غیر از کامپیوترهای رومیزی، در تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند نیز مورد استفاده قرار گیرد. در واقع بسیاری از سرویس‌های گوگل مثل جی‌میل، تقویم، نقشه و غیره می‌تواند جزو رایانش ابری محسوب شود.
اپل آی‌کلود: (Apple iCloud) سرویس ابری اپل در درجه اول برای ذخیره آنلاین، تهیه نسخه پشتیبان (back up)  و هماهنگ‌سازی ایمیل‌ها، مخاطبان(contacts) تقویم و غیره استفاده می‌شود.
تمام داده‌های مورد نیاز شما درiOS ،Mac OS  یا دستگاه‌های ویندوز (در صورتی که استفاده‌کنندگان از ویندوز، آی‌کلود را نصب کرده باشند) در دسترس است.
آی‌کلود همچنین فرصتی برای استفاده‌کنندگان آیفون فراهم می‌کند تا با بهره‌گیری از ویژگی «Find My iPhone»، زمانی که دستگاه تلفن گم می‌شود آن را بیابند.
آمازون کلود درایو: (Amazon Cloud Drive) این سرویس به منظور ذخیره‌سازی محتوای حجیم، مانند موسیقی (ترجیحا فرمت MP3 که شما می‌توانید از آمازون خریداری کنید) ‌و تصاویر (اگر Amazon Prime با حجم نامحدود ذخیره تصاویر داشته باشید) طراحی شده است.
سرویس‌های ترکیبی مثل Box ، Dropbox و SugarSync نیز همگی در فضای ابری فعالیت می‌کنند. آنها یک نسخه هماهنگ از فایل‌ها را به صورت آنلاین ذخیره می‌کنند، اما بیشتر آنها فایل‌ها را با ذخیره محلی نیز هماهنگ می‌کنند. البته وقتی به همه دستگاه‌ها این امکان را دهید که به داده مشابهی دسترسی داشته باشند، تجربه‌ای از رایانش ابری است، حتی اگر شما به صورت محلی به داده‌هایتان دسترسی داشته باشید. به همین ترتیب، اگر شما مجموعه‌ای از افراد با دستگاه‌های جداگانه داشته باشید که به اطلاعات مشترک احتیاج داشته باشند، (مثلاً در یک پروژه‌های کاری یا اشتراک محتوا بین دوستان و خویشاوندان) می‌توان از رایانش ابری استفاده کرد.

منبع: ایسنا

از شرکت پردازش موازی سامان تولید کننده محصولات تدبیر و سیستم حسابداری مالی، اداری، بازرگانی و حسابداری صنعتی