مهر ۹۱
ايستنا- به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات از روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با توجه به پژوهشهای انجام شده در پروژه مذکور، میتوان ادعا کرد که قطعیت امنیت و عدم امکان شنود اطلاعات منتقل شده توسط فیبر نوری نقض میشود. لذا در این پروژه روشهای ممکن برای نفوذ و شنود اطلاعات روی فیبر نوری، روشهای تشخیص رخداد شنود روی لینکهای فیبر نوری و روشهای جلوگیری از امکان شنود مسیرهای فیبرنوری بررسی شده است.
بنا بر این گزارش در این پروژه توصیههایی برای خرید، نصب، راهاندازی و به کارگیری تجهیزات ارتباطات فیبر نوری در جهت افزایش امنیت انتقال اطلاعات آنها ارائه شده است. این گزارش حاکی است، فیبر نوری به دلیل دارا بودن ویژگی عدم تداخل پذیری و اختلال در ارتباطات فیبر نوری، کاندید مناسبی برای ارتباطات کوتاه، بین شهری، بینکشوری و درون اقیانوسی برای ارتباط قارهها می باشد، بهطوریکه امروزه زیرساخت بیشتر شبکههای ارتباطی را سیستمهای انتقال فیبر نوری تشکیل میدهند.
سازمانهای سرویس گیرنده ارتباطات نوری به مقرون به صرفه بودن، محرمانگی، عملکرد مناسب، و بهرهوری زیربناهای فیبر نوری اعتماد کردهاند. از این رو، انشعاب روی کابل فیبر نوری به منزله ورود به حوزه اطلاعات ملی هر کشور تلقی میشود، لذا هر یک از این عوامل خود به تنهایی دلیل محکمی برای جدی گرفتن موضوع امنیت مسیرهای فیبر نوری است.
گفتنی است با مصوب شدن ادامه این پروژه، پیاده سازی پایلوت یک شبکه و بررسی امکان انجام شنود و دسترسی به اطلاعات عبوری بروی یک لینک فیبر نوری، بدون ایجاد اخلال در عملکرد عادی آن، بصورت تجربی آزمایش و اثبات خواهد شد.