15 شهریور ۱۳۹۱
محققان موفق به طراحي فرش جادويي شده‌اند كه با تهيه نقشه اي از الگوي راه رفتن، احتمال افتادن فرد را پيش بيني مي‌كند.

ايسنا- تنها در كشور انگليس بيش از ۵۰ درصد از موارد بستري شدن افراد بالاي ۶۵ سال به حوادث ناشي از افتادن مربوط مي‌شود.

در فرش هوشمند كه توسط محققان دانشگاه منچستر طراحي شده است، فيبرهاي نوري پلاستيكي و حسگرهاي الكتريكي در لايه زيرين فرش جاسازي شده است؛ با كمك اين حسگرها نقشه اي از الگوي راه رفتن تهيه شده و احتمال سقوط فرد پيش بيني مي شود.

زماني كه فرد بر روي فرش راه مي رود، فيبرهاي نوري بوسيله حسگرهاي الكترونيكي كوچك در لبه فرش، سيگنال هايي را به رايانه ارسال كرده و سيستم نيز بصورت لحظه اي نقشه اي را بر اساس الگوي راه رفتن فرد ترسيم مي كند.

اين فرش با استفاده از روش توموگرافي مشابه اسكنرهاي بيمارستاني و تاباندن نور در زير سطح فرش، اين نقشه دو بعدي را تهيه مي كند.

دكتر «پاتريشيا اسكالي» سرپرست تيم تحقيقاتي تأكيد مي كند: فرش هوشمند طيف وسيعي از اطلاعات در خصوص وضعيت فرد از جمله سنجش شيميايي مايعات بدن تا تغييرات بيومكانيكي را جمع آوري مي كند و از اين فناوري مي توان در بيمارستان ها، مراكز نگهداري از سالمندان و معلولان استفاده كرد.

فرش هوشمند علاوه بر پيش بيني سقوط ناگهاني، مي تواند بروز اختلال در الگوي راه رفتن فرد را كه توسط افراد خانواده براحتي قابل تشخيص نيست، شناسايي كند كه اين مسأله از بروز حادثه در آينده و مشكلات شكستگي استخوان بويژه در سالمندان پيشگيري مي كند.

محققان معتقدند كه اين فناوري همچنين مي‌تواند براي شناسايي نشت مواد شيميايي يا آتش سوزي مورد استفاده قرار گيرد.

دستاورد محققان دانشگاه منچستر در طراحي فرش هوشمند در كنفرانس اپتيك Photon 12 در دانشگاه دورهام انگليس معرفي شد.